Video's en internetforums van Elearning Europa

  • Wif

    Video's en internetforums van Elearning Europa

    http://elearningeuropa.info/nl/TV

    www.elearningeuropa.info/nl/TV

    http://elearningeuropa.info/nl/communities

    www.elearningeuropa.info/nl/communities

  • Wif

    Omtrent Elearningeuropa.info

    Het elearningeuropa.info portaal is een initiatief van de Europese Commissie dat deel uitmaakt van het programma Een leven lang leren onder beheer van het Directoraat-Generaal Onderwijs en Cultuur; Directoraat A - Een leven lang leren: horizontale beleidsthema's en strategie 2020, de Skills and qualifications unit. De website wordt beheerd en onderhouden door P.A.U. Education.

    De Europese Commissie startte elearningeuropa.info in 2002 om de veranderingen in het onderwijs door middel van de technologie te ondersteunen. Tegenwoordig heeft het portaal meer dan 37.000 geregistreerde gebruikers en een gemiddeld aantal bezoekers van 55.000 per maand. Het is uitgegroeid tot een vooraanstaand forum voor het onderzoek van verandering en innovatie in het onderwijs.

    Elearningeuropa.info beschikt over een actieve en aantrekkelijke community van wetenschappers, onderwijsdeskundigen, docenten, beleidsmakers, studenten en andere belanghebbenden die het portaal als een virtuele ontmoetingsplaats gebruiken waar ze bijeen komen om oplossingen voor een uiteenlopend aantal onderwijsthema’s te delen en te bespreken. Het portaal, en de door de gebruikers gegenereerde inhoud, biedt een collaboratieve, kritische en creatieve benadering om te zien waar het onderwijs zich vandaag de dag bevindt en welke richting het in de toekomst opgaat.

    Elearningeuropa.info is een dynamisch platform dat opgebouwd is met uiterst geavanceerde, open-source technologie en over tools voor communicatie, uitwisseling en discussie beschikt. Het portaal is herontworpen als een op de gebruiker gerichte site die de interactie bevordert alsook een betere ideeënstroom tussen de leden toestaat. Het navigeren binnen het portaal is ook eenvoudiger en meer intuïtief geworden dankzij de implementatie van een nieuw inhoudbeheersysteem (CMS) gebaseerd op het onderscheiden Drupal-platform.

    Structurele verbeteringen hebben het portaal gereorganiseerd en geactualiseerd. De leden van het portaal hebben met een tv-kanaal, blogs en door gebruikers gecreëerde communities meer mogelijkheden om hun ideeën te verspreiden en te delen.

    De directory van het portaal bevordert het netwerken middels een privaat berichtensysteem en geavanceerde opties voor profielbeheer. Daarnaast worden de inhoud en gebruikersactiviteit binnen het platform inmiddels beheerd. Gebruikers kunnen nu genieten van een selectie van artikels die door het redactieteam worden belicht, en een nieuw waarderingsprogramma, Kudos, waarmee de community de activiteit en betrouwbaarheid van geregistreerde leden erkent.

    U kun zich registreren en daarmee de vele mogelijkheden ontdekken die dit platform biedt. Meld ons verbeteringen die u zou willen zien.