KIES ENGELS ALS VOERTAAL

De Nederlandse taal is een ernstige handicap bij internationale concurrentie, bij wetenschappelijke kennisuitwisseling en bij het raadplegen van informatie via internet. Door onze gebrekkige kennis van de Engelse taal, loopt Nederland achter in kennis en inzichten op veel gebieden, in vergelijking met de VS. Bijvoorbeeld op het gebied van e-learning en "gang prevention“. Vervang daarom het Nederlands als voertaal door Engels in de hele EU.

Daardoor kan veel geld en tijd worden bespaard op het leren van andere talen dan Engels. Bovendien kan al het onderwijs dan worden gegeven via bestaande Engelstalige internetvideo's, waarvan er miljoenen gratis beschikbaar zijn. Streef ernaar dat uiteindelijk de hele wereld alleen Engels of Esperanto spreekt. Dat vermindert de kans op oorlogen.

Via de volgende weblink vind je een voorbeeld van een uitstekende Engelse taalles via een internetvideo: SPECIAL EPISODE - Learning English 1SE

http://www.youtube.com/watch?v=lBzxe0te3Mo

www.youtube.com/watch?v=lBzxe0te3Mo

Dergelijke video’s kun je vinden op Google via zoekterm als bijvoorbeeld:

“English lesson“.

FLIPPED CLASSROOM

Gebruik in het onderwijs het systeem van "flipped classroom“. Daarbij hebben leraren meer tijd voor persoonijke begeleiding van leerlingen dan bij traditioneel klassikaal onderwijs. En daarbij wordt onderwijs veel beter aangepast aan capaciteiten, beperkingen en leerniveau van individuele leerlingen.

VOORLICHTING

Via leervideo's moet en kan er ook les worden gegeven aan alle leerlingen over de volgende onderwerpen: pestpreventie, studievaardigheden, beroepskeuze, kinderopvoeding, preventie van psychosociale problemen en onderlinge steun daarbij, conflictbemiddeling, moraal, "gang prevention“, argumentatieleer (herkennen van drogredenen en retorische manipulatie), verpleging, conflictbemiddeling en vredesonderwijs, voeding, ziektepreventie, preventie van alcohol, drugs, roken en gokken, enzovoort.

Burgers kunnen alleen goed functioneren als democratische kiezer, als hun politieke stem is gebaseerd op kennis en inzicht in politieke onderwerpen, zoals racisme, milieubeleid en burgerschap. Geef daarom ook daarover onderwijs.

Video over pesten:

"Jerome M. Sattler gives a presentation about Bullying and Cyberbullying“

http://www.youtube.com/watch?v=vQYZ_uiyuPw

www.youtube.com/watch?v=vQYZ_uiyuPw