Welkom op de discussiepagina!

  • Beheerder

    Van harte welkom op de discussiepagina van de wetenschap.startpagina.nl

    U kunt hier

    -meediscussiëren over inhoudelijke wetenschappelijke onderwerpen

    -een stelling poneren

    -discussiëren over de grenzen van de wetenschap

    -etc., etc.

    Veel plezier!

    Willem Roeterdink

  • Carla van Bussum

    Ik wil even nu niet discussieren, maar jij bent wetenschapper. Waar kan ik de andere wetenschappers en HBO-ers vinden.

    Alvast hartelijk dank voor je eventuele reactie.

    Carla

  • Willem

    Tja, er zijn een heleboel wetenschappers en HBO'ers. Wil ik je verder kunnen helpen dan moet ik iets meer weten. Wat voor wetenschappers en HBO'ers wil je spreken en waarom?

    Willem

    Carla van Bussum schreef:

    >

    > Ik wil even nu niet discussieren, maar jij bent wetenschapper.

    > Waar kan ik de andere wetenschappers en HBO-ers vinden.

    >

    > Alvast hartelijk dank voor je eventuele reactie.

    >

    > Carla

  • Carla van Bussum

    Ik wil graag goed onderbouwde gesprekken kunnen voeren. Ik merk op veel chatboxen dat dat vaak niet mogelijk is. In het dagelijks leven ben ik ook lid van een genootschap waar hbo-ers en academici lid van zijn. Daar kom ik regelmatig en worden onderwerpen aangesneden, die je toch in een luchtige sfeer tot nadenken zetten. Ik vind het prettig over zinnige dingen te kunnen praten. Bij een groot gedeelte van de chatboxen wordt veel over sex gesproken. Wel leuk onderwerp. Maar niet ieder moment. En sex vind ik iets voor prive niet voor op een chat. Wanneer er eventueel andere onderwerpen aangesneden worden krijg je de categorie met leeftijd 45 tot 50+. Verder niets mis mee, maar is niet zo mijn leeftijdscategorie.

    Kortom:

    Ik zoek bovenvermelde doelgroep, met zinnige (ook luchtige) gespreksonderwerpen van 25 tot 45 jaar, voor ook chatten of andere manieren van contact. Hopelijk heb ik je vraagstelling op deze manier duidelijk kunnen beantwoorden, anders hoor ik het wel.

    Vraag aan jou, welke studie heb jij gevolgd. Ben heel nieuwsgierig. Alleen beantwoorden als je het wilt vertellen. Ik ga mensen niets opdringen.

  • Willem

    Ikzelf ben een (bijna afgestudeerde) student biologie met grote interesse in wetenschapscommunicatie. Jouw vraag is voor mij redelijk moeilijk te beantwoorden. Ikzelf gebruik internet eigenlijk alleen voor het zoeken van informatie en ben eigenlijk nooit aan het chatten. Dit kun je misschien beter vragen aan de webmaster van de chat.startpagina.nl.

    Waar ik wel wat van af weet en wat heel leuk interessant en “jong” is, is het Studium Generale. Dit zijn lezingen gericht op de algemene ontwikkeling. Deze Studia Generalia vinden plaats aan iedere universiteit en voeren vaak actief beleid om juist eens die andere groep, nl. de jonge mensen (studenten) aan te spreken.

    Kijk eens op http://www.sg.uu.nl/index.htm, hier staat ook een overzicht met andere Studia Generalia in Nederland.

    Dan heb je verder nog de nieuwsgroepen. Deze zijn echter weinig interactief. Hier kun je wel terecht met een inhoudelijk vraag. Wis hiervoor “http://www.domein.nl” uit je URL balk en typ “news:nl.wetenschap”

    Verder hoop ik natuurlijk dat dit prikbord een discussieplaats gaat vormen voor wetenschappelijk geïnteresseerden.

    Ik hoop dat ik je vraag zo voldoende beantwoord heb. Succes ermee!

    Willem

  • anton de man

    Het is waar wat Carla schrijft. Op de chatpagina's die ik gezien heb, gaat het over niets. Ikzelf heb franse literatuur gedaan en sociale psychologie. Ik ben benieuwd of op deze plaats( die ik per toeval tegenkwam) een discussiegroep ontstaat.

  • Willem

    Hoi Anton en Carla

    Ik heb goede hoop dat dit discussiebord inderdaad een dergelijke rol gaat vervullen.

    In de tussentijd heb ik alweer wat wetenschappelijke nieuwsgroepen gevonden. Deze zal ik zeer binnenkort ook op de wetenschap.pagina vermelden.

    Studium Digitale op Studium generale: http://www.studiumgenerale.nl

    Deja news: http://www.deja.com/bg.xp?level=sci.*

    Liszt.com: http://www.liszt.com/news/sci/

    Forum One: http://www.forumone.com/index/display/27

    Groetjes,

    Willem