PROBLEEM

De Nederlandse overheidsmaatregelen tegen geestelijk en lichamelijk geweld zijn véél te weinig effectief.

De meeste gevallen van geweld, pesten en intimidatie worden nooit aan de overheid gemeld, onder andere uit angst voor wraak. Toch vormen deze gedragsproblemen een belangrijke oorzaak voor langdurige en ernstige psychische en lichamelijke gezondheidsproblemen. Bij deze gedragsproblemen horen ook ouderenmishandeling, pesten op het werk en op school, digitaal pesten, buurtterreur, stalking, enz.

Lichamelijk en geestelijk geweld in relaties wordt in een deel van de gevallen gepleegd door vrouwen.

Wangedrag zoals pesten en geweld worden gestimuleerd door de verheerlijking daarvan via amusement op radio en tv. Agressieve humor in de media geeft het verkeerde voorbeeld, en geeft desensitisatie voor het leed van pestslachtoffers.

OPLOSSING

Het wordt tijd dat onze samenleving op zoek gaat naar nieuwe normen en waarden. Want in de seventies is de ethiek deels losgelaten in de vrijheidsstrijd ten opzichte van de knellende burgerlijke en christelijke moraal. Daarbij is het kind met het badwater weggegooid.

Verplicht cursussen op scholen, bedrijven en hobbyclubs over empathie, moraal, integriteit, en psychosociale problemen. En over preventie van pesten, huiselijk geweld, alcohol en stimulerende drugs.

Geef die cursussen kostenbesparend via vertaalde buitenlandse internetvideo’s, via educatieve webfora en via de nu ongebruikte middengolf-radioband (MW).

Geef frequente geweldplegers jarenlange taakstraf en dwing hen tot verhuizing naar een verre provincie.

Monitor psychopaten intensief en geef hen een verbod op een leidinggevende functie. Het gevaar van psychopaten wordt door de Nederlandse overheid ernstig onderschat.

Onderzoek de effecten van al deze voorstellen wetenschappelijk.

Raadpleeg via internet buitenlandse top-experts over het terugdringen van huiselijk geweld.

WEBLINKS

Evidence based oplossingen voor huiselijk en seksueel geweld

Butchart, A., Garcia-Moreno, C., Mikton, C., Preventing intimate partner and sexual violence against women: taking action and generating evidence, 2010, Geneva, World Health Organization, ISBN 978 92 4 156400 7

http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/44350/1/9789241564007_eng.pdf

www.apps.who.int/iris/bitstream/10665/44350/1/9789241564007_eng.pdf

Beperk deze Google-zoekactie tot afgelopen jaar:

relationship women men partner “domestic violence” “evidence based”

https://www.google.nl/search?q=relationship+women+men+partner+%22domestic+violence%22+%22evidence+based%22&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&channel=fflb&gws_rd=cr&ei=LoOHUoa2Jc2Lswb85YHoCg#channel=fflb&q=relationship+women+men+partner+%22domestic+violence%22+%22evidence+based%22&rls=org.mozilla:nl:official&tbs=qdr:y